21. august 2009

Vampyrer; del 1 Buffy the Vampire Slayer

Ja, jeg er en Sci-Fi nerd og jeg elsker fiction bøker. Særlig vampyrer. Av en eller annen grunn så blir jeg så fascinert og tiltrukket av en god vampyr historie. Derfor har jeg bestemt meg for at de neste innleggene skal handle om vampyrserier, enten de har kommet i bok eller filmformat eller begge deler. Spørsmålet er i hvilken ende skal jeg starte? Skal jeg starte ved begynnelsen med Bram Stokers Dracula, eller det siste som jeg har blitt hekta på som er den nye HBO serien True Blood?
Nå skal det sies at dette blir ingen grundig gjennomgang av alt som finnes der ute, men heller en oppsummering av serier jeg er glad i, og som også har noen merchandise å tilby. Blogg siden handler jo tross alt om film, figurer og samleobjekter :)


Buffy the Vampire Slayer.
Ok, så starte jeg noen lunde midt i da. Dette er den første TV serien om vampyrer jeg ble totalt hekta på. Her gikk hele sesonger unna på bare noen få dager. Serien er skrevet av Joss Whedon og startet sitt innpass i de mange tusen hjem i 1997, og holdt koken helt til 2003. Den har har blitt kåret som #2 på Empire som den beste TV serien gjennom tidene.... and that is saying something :)


Så hva gjorde Buffy til en så jeg-blir-totalt-hekta serie? Vanvittig kul humor, twists som du aldri forventet, forbudt kjærlighet og en kick-ass historie :) Jeg skal ikke legge ut i det vide og det brede hva Buffy er for noe. De som har sett det vet, og de som ikke har sett det får bare et råd fra meg- SE SERIEN!


Blogglistenhits